Tukkikatu 2 53900 Lappeenranta
044 521 0039
Minun tarinani

 

Kuka olen?

 

Taustaa

Olen Katja Puranen, tanssi-liiketerapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, tanssinopettaja ja yrittäjä Lappeenrannasta.Lapsuuteni vietin Hyvinkäällä jossa  harrastin tanssia ja muuta liikuntaa.Ylioppilaskirjoitusten jälkeen muutin Turkuun opiskelemaan, josta 

valmistuin 1995 keväällä psykiatrian sairaanhoitajaksi.

Tämän jälkeen työskentelin Tyksissä apulaisosastonhoitajan viransijaisuudessa  ja erikoissairaanhoitajana Ruotsissa Peckonbergin sjukhusissa.

1995 -2006 tein työtä lääketeollisuuden parissa Suomessa. Tehtävänkuvanani olivat uran alussa lääke-esittelijänä päätyen  lopulta neurologisten valmisteiden myyntitiimin valmennukseen ja kouluttamiseen, sekä tuotelanseerausten suunnitteluun apulaistuotepäällikkönä

.Lääketeollisuudessa ehdinkin perehtyä 12 vuoden aikana ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan kokolailla päästä varpaisiin, pääkenttäni oli koko lääketeollisuusurani ajan kuitenkin neurologiassa ja psykiatriassa.Se myös oli vuosien varrella myös suurin kiinnostuksen kohteeni.

 

2007 Ihana Äitiys

Tulin äidiksi, sain ihanan pojan ja jäin äitiyslomalle ja hoitovapaalle yhteensä kolmeksi vuodeksi.Elämäni ihanimmat ajat, mittaamattoman tärkeät, nähdä ja todistaa pienen pojan kasvua.

 

2010 Rohkea hyppy-tyhjän päälle

2010 hoitovapaan päättyessä minulla oli selkeä päätös.Ei enää töitä ympäri Suomea, klo 04.00 lähtöjä auton rattiin, tai lennolle.Viikon, tai parin poissaoloja kotoa.Ei enää, kiitos.Päätin tehdä hyppäyksen yrittäjyyteen, aivan tyhjän päälle  ja irtisanouduin vakityöpaikastani lääketeollisuudessa.Painin ja kamppailin ja sitten tein päätöksen.

Tuohon päätökseen vaikutti ohittamaton asia, pieni poikani, jonka kasvua halusin ehtiä seuraamaan.

Halusin päättää työajoistani ja varmistaa riittävästi aikaa omalle pienelle lapselleni.Koin myös, että kutsumukseni olivat tanssi ja erityisesti lapset.Halusin luoda jotain ihan uutta ja minun näköistäni. Toteuttaa missiotani.Niinpä lähdin kouluttautumaan tanssiin ja 

perustin 2010 TwoStep tanssistudion.Jo ensimmäinen toimintavuosi osoitti, että intuitioni osui oikeaan.Kaikin puolin.

 

2012 Uuden alku

Aloitin tanssi-liiketerapian perusopinnot (30op) Jyväskylässä.

Tuo tie veikin sitten heti alkua myöten mennessään, ihastuin täydellisesti ja peruuttamattomasti tanssi-liiketerapiaan janosin lisää oppia ja tietoa.

 

2015 Unelma-ammatti

jatkoin ammatillisiin opintoihin, jotka kestivät  2015-2017 (90 op), josta valmistuin jouluna 2017.Unelmieni ammattiin!

 

2018 Uusi polku

Nyt, vuonna 2018 tanssikoulu TwoStepissä opettaa lisäkseni seitsemän  tanssinopettajaa ja valmistuttuani tanssi-liiketerapeutiksi syntyy myös haaveilemani tanssi-liiketerapia  KehonPolku, joka aloitti toimintansa 2018 tammikuusta.

 

Kokemus

Koko opiskelujeni ajan suoritin kliinistä harjoittelua opintoihini liittyen  ja tein tanssi-liiketerapiaa, johon kuului myös erittäin ammattitaitoinen työnohjaus. Opinnoissani minimivaatimus oli 300 tuntia terapiatyöskentelyä, minulle kokemusta kertyi lähes 700 tuntia.

Tähän mennessä olenkin ollut etuoikeutettu  auttamaan useita ihmisiä, jotka ovat kärsineet masennuksesta, ahdistuneisuudesta,uupumisesta, traumoista, syömishäiriöistä, sosiaalisesta fobiasta, paniikkihäiriöistä, sekä erilaisita selittämättömistä ssomaattisista oireista, kuten kipu ja puutumisoireet.

Kokemusta on myös tanssi-liiketerapiasta autismissa, aivovammoissa, MS-taudissa ja skitspofreniassa.

 

Missioni nyt ja tästä eteenpäin?

On auttaa mahdollisimman montaa ihmistä tanssi-liiketerapeuttisilla menetelmillä voimaan paremmin.Tiedän sen sopivan melkein jokaiselle.Olen nähnyt ja itsekin koulutukseni aikana syvästi kokenut tanssi-liiketerapian vaikuttavuuden.Jokainen asiakkaani on toistaiseksi hyötynyt siitä.Osa hyvinkin paljon.

Toisaalta olen aina ollut myös tieteellisen todistusaineiston vankka kannattaja ja koska tässä terapia-alassa yhdistyvät täydellisesti oma auttamisenhaluni, kokemus menetelmistä, ja menetelmien vankka kliininen tutkimusnäyttö, koenkin olevani vihdoin unelma-ammatissani.

 

Miksi tanssi-liiketerapia?Miksi KehonPolku?

Minulle jokainen ihminen on loputtoman mielenkiintoinen ja upea teos, jolla jokaisella on oma vaikuttava elämäntarina kerrottavanaan, jonka vain jokainen itse tietää ja tuntee.Ihmisen keho on suunnattoman ihmeellinen ja siinä riittää loputtomasti tutkittavaa ja löydettävää.

Tähän mennessä olen kuullut kymmeniä elämäntarinoita ja ilokseni ja kiitollisena, myös jo muutamia suuria kiitoksia  terapian päättyessä.

Työskentelen päivätyönäni yrittäjänä ja tanssii-liiketerapeuttina yksiöille ja ryhmille Tanssiliiketerapia KehonPolussa.

Lisäksi koulutan erilaisia yhteisöjä ja yrityksiä sanattoman vuorovaikutuksen merkityksistä ja mahdollisuuksista viestinnässä sekä toimin myös TwoStep tanssikoulun johdossa ja opettajana.

Terapeuttina ja kouluttajana pyrin olemaan aina mahdollisimman hyvällä kehollisella myötätunnolla läsnä asiakkailleni ja uskonkin vankasti erinomaisen itsetuntemuksen ja laadukkaan kommunikaation luomaan ihmisten väliseen tiiviiseen yhteyteen.

Lempilauseeni on ”Keho kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ”ja ”Myötätunnolla ja lempeydellä pääset nopeammin ja varmemmin perille asti”

 

Tanssi-liiketerapia on muuttanut hyvin monen ihmisen, myös minun, elämän erittäin merkittävällä ja hyvällä tavalla.

Sanonkin toisinaan, että tanssi-liiketerapia on kuin kasvaisi pikkuhiljaa omaksi itsekseen, hyväksyen, ymmärtäen, riittäen,antaen anteeksikin, lemepästi ja oivaltaen.

 

Keho kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.

 

Ilahdun jokaisesta yhteydenotosta, johtivatpa ne sitten terapiaan, työpajaan, koulutukseen, tai vaikkapa vain tiedon jakamiseen!

 

Ja olen enemmän kuin valmiina täällä Sinua varten, kulkemaan kanssasi ja rinnallasi, jos päädyt aloittamaan oman upean kehollisen matkasi.

 

Katja